loader
Voor wie

Overheid & Wegbeheer

In de visie van Aendless wordt een overheid geen eigenaar van het warmtenet, maar kan zij wel als regisseur optreden of de ontwikkeling ervan faciliteren. Welke rol een overheid wenst in dit proces wordt vooraf besproken met de stakeholders; een overheid die wel (deels) eigenaar wil worden kan natuurlijk ook. Aendless kan u volledig ondersteunen en ontzorgen bij het ontwerp en de realisatie van moderne vijfde generatie warmtenetten (lokale bron, lokale afname en uitwisseling). Ook op locaties die volgens de RES niet in aanmerking komen voor warmtenetten. Door gebruik te maken van lokale bronnen en opslag van energie in de bodem kunnen wij namelijk ook concurreren met locaties waar all-electric oplossingen zijn voorgesteld, met bijkomende voordelen.

Door de gehele coördinatie en afwikkeling op ons te nemen, van afstemming met alle stakeholders tot en met de financiering, bent u verzekerd van laagdrempelige en breed gedragen oplossing, zonder hoge eigen investeringen. Ervan uitgaande dat het eigendom van alle systeemonderdelen bij Aendless blijft, bent u ook verzekerd van langdurig commitment, beheer en onderhoud en de terugname van onderdelen aan het einde van hun levensduur.

Voor wegbeheerders verandert er vrijwel niets, en heeft Aendless zelfs voordelen. Zoals een langere levensduur van de asfaltverhardingen waarin ons systeem wordt aangebracht. Dit komt door de robuuste en in de praktijk bewezen constructie en een constante lagere temperatuur. Periodiek en incindenteel onderhoud blijft gewoon mogelijk, wij denken hierover graag proactief met u mee over de wensen, mogelijkheden en voorwaarden.

Voor meer vragen en antwoorden verwijzen we u graag door naar de pagina FAQ.

Asfaltcollectoren in aanleg