loader

Gemist? Aendless over proefveld op Radio 1

Donderdag 10 november nam Radio 1 een kijkje bij het proefveld van Aendless in Zwolle. Op sportpark De Marslanden experimenteert Aendless met het opvangen van de warmte uit kunstgrasvelden. “We hebben en aantal maanden de energieopbrengst gemeten en die waarden waren naar en zelfs boven verwachting”, vertelt bedrijfsleider Dennis ten Barge namens Aendless op Radio 1.

Rapportage
De komende weken ronden we de rapportage en bevindingen af, ook voor wat betreft de sporttechnische waarden en ervaringen. “De energieopbrengsten zijn echt veelbelovend, dus dat smaakt naar meer voor ons”,  aldus Dennis. “Je kunt rond de 200 huizen verwarmen met een volledig voetbalveld. Dat is misschien nog aan de minimale kant, gezien de gemeten waarden in de praktijk en optimalisaties die er nog mogelijk zijn.”

ZonMW Sport Innovator
Samen met de Provincie Overijssel, gemeente Zwolle en ZonMW Sport Innovator – die dit pilotproject mede mogelijk maken – evalueren we de resultaten en bekijken de mogelijkheden om op te schalen naar een vervolg van de proef op een groter formaat veld.

Op de hoogte blijven van de resultaten? Volg Aendless Energy op LinkedIn.