loader

Aendless spreker op DuurzaamDoen lezing

Op dinsdag 15 november is Dennis ten Barge, bedrijfsleider van Aendless, gastspreker op de DuurzaamDoen lezing. De lezing wordt georganiseerd in Drachten door ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Energy College RIF Gas 2.0, Bedrijfsopleidingen, Installatiewerk Noord, Techniek Nederland, WijTechniek en Aendless Energy.

Lezing
De lezing is interessant voor iedereen die actief is in de energietransitie, buitenruimte en sportaccommodaties. Fysiek zullen een aantal genodigden aanwezig zijn. Overige ge√Įnteresseerden kunnen de lezing digitaal bijwonen. Studenten en bedrijven zijn welkom, maar ook mensen vanuit de energietransitie, infra, bouw en installatietechniek.

Klik hier voor aanmelden en meer informatie

Mogelijkheden
Aendless Energy geeft een toelichting over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van warmte opwek uit kunstgras sportvelden en asfalt. Ook de mogelijke beperkingen en bezwaren waar men in de praktijk tegenaan loopt zullen aan bod komen.

Meervoudig ruimtegebruik
Aendless Energy richt zich op het meervoudig ruimtegebruik van de buitenruimte als bron voor de energietransitie naar duurzaam en gasloos. Daarbij is het doel om geen landschapsvervuilende of hinderlijke voorzieningen te plaatsen, die ten koste gaan van schaars beschikbare ruimte in Nederland. In plaats daarvan kijken we naar elementen die al aanwezig zijn in de buitenruimte, welke dubbelop te gebruiken zijn. De uitdaging is om de primaire functie te handhaven en er een functie van energiewinning aan toe te voegen. Hoe dit precies gedaan kan worden, zal Dennis ten Barge op 15 november toelichten.