loader

Aanleg proefveld Zwolle gestart!

Gisterochtend zijn wij op sportpark Marslanden in Zwolle begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor een proefveld om kunstgras te gebruiken als energiebron. Onder een mooie ochtendlucht heeft de frees een deel van het aanwezige asfalt verwijderd om het proefveld van 15×20 meter aan te leggen.
 
In dit proefveld onderzoeken we in vier verschillende compartimenten hoeveel energie er kan geworden uit kunstgras sportvelden en hoe de gebruikers deze ondergrond ervaren. Daarbij meten we naast de energieopbrengst per compartiment ook de temperatuur aan het veldoppervlak en condensvorming. Dit om in beeld te krijgen of er naast energiewinning ook positieve neveneffecten voor de gebruikers optreden. We zijn ongeveer vier weken bezig met de aanleg van het veld inclusief de meet- en regeltechniek. Daarna meten we de resultaten tot eind september.
 
Samen met de Provincie Overijssel, gemeente Zwolle en ZonMW Sport Innovator – die dit pilotproject mede mogelijk maken – evalueren we de resultaten en bekijken de mogelijkheden om op te schalen naar volledige sportvelden.